Degeaba visezi la o casă: explozia prețurilor din imobiliare continuă și nimeni nu este imun

0 1

Tinde să fie imposibil să-ți mai cumperi o locuință decentă în România în condiții civilizate. Prețurile au continuat să crească în luna iunie și este absolut irelevant dacă visezi la o casă nouă sau un apartament vechi, într-un bloc comunist.

Indiferent unde locuiești sau te gândești să-ți cumperi un apartament sau o casă, este improbabil ca prețurile de achiziție să se fi dezumflat în ultimele luni. În cel mai optimist caz, s-ar putea să fi văzut o creștere mai mică a prețurilor, cum s-a întâmplat în Timișoara, dar cam atât. La polul opus, în București, prețurile au bubuit.

Conform datelor agregate de imobiliare.ro, pe segmente de piață, cele mai mari variații de prețuri s-au înregistrat în cazul apartamentelor din blocurile vechi aflate în Brașov și București. În celelalte orașe, locuințele nou construite s-au apreciat mai mult.

Orașele în care au crescut prețurile la apartamente

În luna iunie a acestui an, în București, prețurile la vânzare au crescut în general cu aproximativ 2,8 procente, de la o medie a prețului pe metru pătrat construit de 1484 de euro pe metru pătrat util până la 1525 de euro pe metru pătrat. Interesul pentru locuințele vechi a fost mai mare, reflectându-se într-o apreciere de 3,5%, în timp ce unitățile locative din ansambluri rezidențiale noi au crescut cu 1,2%.

În Brașov, s-a putut observa o creștere medie a prețului la apartamente de 1,1% de la 1360 de euro…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica