Decizie fără precedent: cine-s primii hackeri sancționați de UE și de unde provin

0 2

Uniunea Europeană dă semne că face, în sfârșit, pași spre a sancționa atacurile cibernetice care vizează spațiul comunitar. Consiliul UE a impus mai multe sancțiuni în premieră.

Războaiele de astăzi sunt de ordin tehnologic și, chiar dacă oficial UE nu se află în război cu nicio altă țară, încercări de destabilizare există. Și acestea se poartă de la distanță, prin intermediul internetul. UE a decis să ia măsuri în acest caz.

Astfel, Consiliul Uniunii Europene a decis primele sancțiuni împotriva grupărilor de hackeri care au atacat sau amenințat spațiul comunitar. E vorba de o decizie fără precedent, din moment ce nu s-au mai luat sancțiuni împotriva autorilor unor atacuri cibernetice care au vizat instituții internaționale.

Cine-s hackerii sancționați de UE

Consiliul UE susține că e vorba despre sancțiuni impuse unor spioni ruși din cadrul Serviciului secret al armatei (GRU), cetățeni și firme din China și Coreea de Nord. În total, au fost sancționate șase persoane și trei entități răspunzătoare de diferite atacuri cibernetice sau implicate în acestea. Din ele fac parte tentativa de atac cibernetic împotriva OIAC (Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice) și cele cunoscute de public sub denumirile „WannaCry”, „NotPetya”, și „Operation Cloud Hopper”.

Sancțiunile sunt cele care se pot lua la acest nivel: includ o interdicție de călătorie și o înghețare a activelor. În plus, li se…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica