Decizie controversată: de ce vrea ONU să ți se interzică să protestezi pe perioada pandemiei

0 1

Odată cu apariția pandemiei de coronavirus, Guvernele din toată lumea au fost obligate să vină cu măsuri mai drastice. Multe dintre ele au fost la limita respectării drepturilor și libertăților omului, dar se pare că lucrurile merg un pic mai departe. Și o propunere controversată vine acum de la ONU.

Pe măsură ce autoritățile au interzis sau limitat drepturi și libertăți pentru a ține sub control pandemia, au apărut și vocile care au atras atenția că lucrurile trebuie să fie puse în practică cu grijă. Sigur, unele măsuri trebuie să fie radicale – pentru că situația cu care ne confruntăm e una radicală.

Dar această perioadă nu trebuie nici să lase loc abuzurilor. A fost discuția despre monitorizarea cetățenilor prin intermediul unor aplicații – bună până la un punct, apoi despre purtarea măștilor – extrem de eficientă, în ciuda negaționiștilor și multe altele.

Numai că ONU s-a dus un pic mai departe și a decis că, în mod rezonabil, Guvernele au dreptul să restricționeze protestele și demonstrațiile pe motive de sănătate publică.

E foarte neclar ce înseamnă acea completare: în mod rezonabil.

De ce vrea ONU ca Guvernul să nu te lase să ieși la protest

La acest moment, susține ONU, există un vid legislativ legat de normele în vigoare. Cu alte cuvinte, nu e reglementat în niciun fel protestul drept un risc la sănătatea publică. Astfel, un comitet special al ONU  și-a formulat propria interpretare…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica