Decizia Facebook care te afectează pe termen scurt, dar e benefică pentru viitor

0 0

E presiune mare pe internet în această perioadă și platformele fac față cu greu. Facebook a venit cu o decizie pentru a face față acestei situații cauzate de pandemia de coronavirus.

Facebook se adaugă unei liste lungi de platforme care au decis să reducă presiunea de pe internet în aceste zile. YouTube, Netflix și Amazon au luat măsuri speciale pentru Europa, în condițiile în care multe țări de pe continent se confruntă cu zeci de mii cazuri de infectare cu coronavirus.

E o perioadă în care serverele sunt foarte aglomerate. Multă lume lucrează de acasă, a crescut puternic conținutul de pe platforme de socializare, iar un apel a venit de la Bruxelles în acest sens. Comisarul Thierry Breton cerea scăderea calității de streaming, pentru a mai elibera din presiune.

Netflix și YouTube și-au redus calitatea de livrare a conținutului – de la HD la standard. Iar asta face și Facebook acum.

Decizia Facebook pe timp de pandemie

Facebook anunță că-și reduce calitatea conținutului video livrat în regim de streaming pentru a mai elibera din presiunea asupra internetului.

“Pentru a ajuta la atenuarea oricărei potențiale congestii a rețelei în timpul crizei #COVID19, vom reduce temporar ratele de biți pentru videoclipurile de pe Facebook și Instagram în Europa”, a spus un reprezentant al Facebook.

Între altele, companiile au luat decizia să ofere calitate standard la conţinutul video, și nu HD (high-definition).

Astfel, consumul e…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica