De la Londra la New York, într-o oră: cum ar fi posibil cu avionul revoluționar

0 18


Cu un pic de noroc, în următorul deceniu, vom putea zbura de la Londra la New York în doar o oră, prin intermediul noilor motoare Sabre realizate în Marea Britanie.

Britanicii de la Reaction Engines, o companie cu sediul în Oxford, au dezvăluit de curând un nou tip de motoare care ar putea fi utilizate pe avioane hipersonice. Acestea includ o serie de noutăți tehnologice pe partea de răcire care ar putea aduce viteze aparent absurde pe avioane de linie.

„Am adus la împlinire motorul de rachetă Sabre, care ne-ar putea duce în Australia în nu mai mult de patru ore”, a afirmat CEO-ul UK Space Agency despre noile motoare, Graham Turnock La viteze Mach 5.4, zborul de la Londra la New York va dura doar o oră. Anunțul despre noile motoare a fost făcut în urmă cu câteva zile în cadrul Conferinței pentru Spațiu din Wales, Regatul Unit. Noul mecanism de propulsie a fost detaliat în contextul unei noi rachete hibride de tip hidrogen-aer. Aceasta a fost creată de la zero cu scopul utilizării într-un avion care va avea o viteză dublă comparativ cu un Concorde.

„Aspectul principal la Sabre este hibridul între un motor de rachetă și unul de avion, așa că permite unei rachete să respire aer”, spune Shaun Driscoll de la Reaction Engines: „Rachetele nu prea au progresat în ultimii 70 de ani, dar motoarele de avion au devenit foarte eficiente. Așa că, dacă poți să combini un motor de avion cu o rachetă, poți avea o propulsie eficientă…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica