De la Dacia la ARO: mașinile „de epocă” îți arată de ce Poliția e atât de ineficientă

0 6


Probabil nu te-ai gândit că polițiștii din cadrul Poliției Române sunt nevoiți să conducă o Dacia 1300 în misiuni, dar faptele arată exact contrariul.

Poate nu ți se va părea surprinzător, dar statul român se confruntă cu probleme și în ceea ce privește mașinile cu care sunt dotate Poliția Română. Cele mai multe dintre ele sunt fie prea vechi, fie prea proaste pentru a putea fi conduse în condiții de siguranță. Cu toate astea, polițiștii sunt nevoiți să le folosească pe acestea în misiuni. În cea mai mare parte, acesta este cazul mașinilor conduse de polițiștii din orașe mici și din mediul rural.

Aproximativ jumătate din toate autoturismele pe care Poliția Română le folosește au o vechime mai mare de 10 ani, potrivit unei investigații Libertatea. Asta în condițiile în care durata de exploatare a unei autospeciale este, de regulă, de maximum cinci ani, spune Vasile Lincu, președintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor ProLex.

Astfel, Ministerul de Interne ar avea nevoie de peste 10.000 de autoturisme noi.

Gravitatea problemei este pusă în lumină de două accidente recente, unul din Bărăgan și unul din Iași, în care au fost implicate mașini Dacia ruginite, vechi de 20 de ani. Astfel, riscul este mare atât pentru polițiștii din autoturismele Poliției Române, dar și pentru ceilalți participanți la trafic.

Dacia 1310 – Foto: Nailgun (naildin@yahdex.ru)

Cum arată mașinile Dacia folosite de Poliția…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica