De la Clubhouse la Twitter Spaces, rețelele sociale se luptă cu gestionarea materialelor audio difuzate live

0 3

Creșterea explozivă a Clubhouse, o rețea socială audio bazată pe aparițiile unor celebrități tehnologice precum Elon Musk și Mark Zuckerberg, a analizat modul în care aplicația va gestiona conținutul problematic, de la discursuri de ură la hărțuire și dezinformare.
Moderarea discuțiilor în timp real este o provocare pentru o varietate de platforme care utilizează chat vocal live, de la servicii centrate pe jocuri video, cum ar fi Discord, până la noua caracteristică audio live Twitter Spaces. Facebook ar fi, de asemenea, interesat de o ofertă.

„Audio prezintă un set fundamental de provocări pentru moderare decât comunicarea bazată pe text. Este mai efemer și este mai greu de cercetat și de acționat ”, a declarat directorul juridic al Discord, Clint Smith, într-un interviu.

Instrumentele pentru detectarea conținutului audio problematic rămân în urmă față de cele utilizate pentru identificarea textului, iar transcrierea și examinarea chaturilor vocale înregistrate este un proces mai greoi pentru oameni și mașinării. Lipsa unor indicii suplimentare, cum ar fi semnalele vizuale ale videoclipurilor sau comentariile text însoțitoare, o pot face și mai provocatoare.

„Cea mai mare parte din ceea ce aveți în ceea ce privește instrumentele de moderare a conținutului sunt într-adevăr construite în jurul textului”, a declarat Daniel Kelley, director asociat al Centrului pentru Tehnologie și Societate al Ligii…

Citeste continuarea Aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica