De ce următorul virus mortal ar putea să provină din regiunea Amazon

0 0

Pandemia de acum i-a făcut pe specialiști să cerceteze mai atent de unde ar putea porni următoarea criză medicală. Și un specialist a identificat de unde ar putea veni următoarea problemă.

În prezent, virusul SARS-CoV-2 a pornit din China, dintr-o piață cu animale vii. Dar următoarea problemă medicală ar putea veni din regiunea Amazon. David Lapola, ecologist brazilian, a avertizat că pădurea amazoniană se poate dovedi o sursă de probleme din cauza invaziei oamenilor în habitatul animalelor.

Defrișările masive pot duce la apariția unui virus la fel de periculos sau chiar mai rău, crede Lapola, citat de AFP. Transformarea de către oameni a zonelor cândva sălbatice contribuie la apariția bolilor zoonotice, cele care se transmit de la animale la oameni.

Aici intervine și apariția SARS-CoV-2. Provine de la lilieci, dar a fost transmis la oameni printr-o gazdă intermediară. În prezent, Lapola caracterizează Amazon drept un rezervor imens cu virusuri. Iar în 2019, defrișările din Brazilia au crescut cu 85%. „Când creezi un dezechilibru ecologic, atunci un virus se poate transmite de la animale la oameni”, a mai spus Lapola.

Un virus nu dispare în momentul în care există un vaccin sau un tratament

Lapola a amintit că HIV, Ebola şi febra dengue încă ucid oameni anual. Pentru unele virusuri există vaccin, pentru altele tratament, dar acestea nu ajung la toți oamenii. Iar curentul antivaccinist a înfrânat eradicarea unora…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica