De ce țigările electronice ucid oameni? Cercetătorii au venit cu o explicație

0 2

O boală misterioasă afectează tot mai mulți fumători de țigări electronice, iar aceasta ar putea avea în sfârșit o explicație.

Țigările electronice ar fi trebuit să fie o opțiune ceva mai sănătoasă pentru fumători, însă acestea ar putea fi motivul pentru care mai mulți oameni ar suferi acum de o boală ciudată. Cel puțin 450 de oameni s-au îmbolnăvit și șase au murit până în acest moment. Cauza nu este una clară, însă boala pare să fie cauzată de aceste țigări electronice.

Un nou studiu aduce puțină lumină în această situație. Cercetătorii au descoperit că boala ar avea lagătură cu macrofagele, un tip de celule albe care au rolul de a proteja sistemul imunitar. Acestea se hrănesc cu agenții patogeni pe care îi întâlnesc în organism. Astfel, acestea absorb virusurile și bacteriile care ar putea cauza boli și le blochează în interiorul lor. Folosesc apoi un anumit tip de enzime digestive pentru a le dizolva, iar astfel agentul patogen dispare.

Cum se declanșează boala cauzată de țigări electronice

În general, macrofagele reușesc să facă diferența între celulele bune și cele rele și nu le atacă pe cele care nu fac rău organismului. Totuși, rata de succes nu e tocmai de 100%. Așadar, cercetătorii cred că exact aceasta este cauza care declanșează boala misterioasă legată de țigări electronice.

Un grup de cercetători de la University of Utah au efectuat teste pe șase pacienți care prezentau…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica