De ce susțin oamenii de știință că energia nucleară este o pierdere de timp

0 0

Se pare că energia nucleară, care aparent ar fi un mijloc mai fezabil de a reduce combustibilii fosili decât energia solară sau eoliană, s-ar putea să nu fie, de fapt, atât de eficientă.

Conform cercetărilor publicate recent în revista Nature Energy, ele arată că țările care au adoptat energia nucleară nu și-au redus efectiv emisiile de carbon cu o cantitate semnificativă. Dar că țările cu investiții în energie regenerabilă au făcut-o. Este un caz convingător că inițiativele de energie curată ar trebui să se concentreze pe energie solară și eoliană și, probabil, să renunțe la energia nucleară.

Privind datele globale din anii 1990-2014, cercetătorii politicii științifice de la Universitatea din Sussex au descoperit, de asemenea, că programele de energie nucleară și regenerabilă nu fac echipă bună împreună. În parte, deoarece centralele nucleare mari și centralizate necesită o infrastructură diferită de câmpurile solare mai distribuite, de exemplu. Deoarece unele au avut un impact mult mai mare asupra emisiilor de carbon decât celelalte, echipa recomandă o strategie mai bună.

„Această lucrare expune iraționalitatea argumentării pentru investiții nucleare pe baza argumentului că este cea mai eficientă”, a spus co-autorul studiului Andy Stirling într-un comunicat de presă. De asemenea, co-autorul studiului, Benjamin Sovacool, susține că cheltuirea banilor pe un nou program nuclear ar putea bloca în mod…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica