De ce sunt importante veștile pozitive în tot haosul pandemiei

0 3

Ne-am schimbat mult de aproximativ un an încoace. Toți, fără excepție. Trăim ceva ce n-am mai trait și ceva ce nu ne închipuiam că vom trăi vreodată. Cel puțin, nu atât de mult timp și nu cu asemenea urmări. Acasă ne simțim închiși. Afară vedem măști, restaurante închise și fețe îngrijorate, iar online derulăm prin actualizări nesfârșite de decese, panică și frică. Veștile pozitive par să lipsească cu desăvârșire.

Astfel, o veste cât de cât bună este atât de necesară. Printre atâtea știri negative, avem nevoie ca de aer și de măcar una pozitivă. Deși este tentant să intrăm rapid în modul conspiraționist și să ridicăm întrebări, îngrijorări și critici, putem doar să ne lăsăm purtați de speranță, care ar putea face minuni pentru bunăstarea noastră mentală.

Vaccinurile ne dau speranță

Asta se întâmplă acum cu vaccinurile care ne dau speranță. Unii, bineînțeles, critică și o dau în teoria conspirației, dar pentru noi restul care înțelegem că un vaccin e cam singura noastră speranță în momentul de față, ultimele vești sunt ca o gură de aer proaspăt.

Dr. Houda Ounnas, medic de familie din Londra, ne spune: „Speranța și pozitivitatea sunt foarte importante pentru sănătatea noastră mentală. Nu numai că joacă un rol în ridicarea moralului, dar pot preveni și dezvoltarea anumitor boli mintale, în special depresia”.

Este dificil să rămâi plin de speranță atunci când…



Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica