De ce semnalele repetitive trimise din spațiu n-au nicio legătură cu extratereștrii

0 0

Cercetătorii au descoperit un semnal radio care ajunge pe Pământ la intervale regulate, odată la fiecare 16 zile, însă asta nu înseamnă că extratereștrii încearcă să comunice cu noi.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că semnalul recent descoperit urmărește un model exact: la fiecare 16.35 zile, emite semnale în fiecare oră, timp de patru zile. După aceea, rămâne tăcut pentru următoarele 12 zile și o ia apoi de la început. Partea și mai interesantă e că acestea vin dintr-o altă galaxie.

Au mai existat și alte exemple în trecut de semnale radio de tip FRB (fast radio bursts) care provin din spațiu. Acestea durează aproximativ o milisecundă și, câteodată, se repetă. Cam asta se cunoștea până recent despre acestea. Doar în cazul a cinci semnale, din peste 100, s-a detectat și galaxia-sursă.

Telescoapele radio le-au detectat pentru prima dată în 2007. De atunci, cercetătorii au mai înregistrat câteva zeci, dar nu suficient de multe pentru a ajunge la o concluzie convingătoare legată de ce anume le provoacă.

Multe persoane le cataloghează drept încercări de comunicare ale extratereștrilor. Majoritatea oamenilor de știință spun că, cel mai probabil, nu este cazul.

Partea proastă e că și unii oameni de știință contribuie la întărirea ideii că viața extraterestră este, de fapt, sursa acestor semnale. De exemplu, în 2017, unii fizicieni au sugerat că aceste semnale radio ar putea fi produse de…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica