De ce scaunul de gaming este primul obiect în care trebuie să investești în calitate de gamer?

0 1.345

Scaunul de gaming este în realitate singura piesă de mobilier care face diferența dintre o experiență de joc pozitivă și una negativă. Mulți îl consideră un element neglijabil și inițial ignoră necesitatea lui când își amenajează spațiul de gaming. Dar funcțiile pe care le oferă precum și senzația de confort pe care nu o poți descoperi la nicio altă piesă asemănătoare fac ca el să fie primul element în care este recomandat să investești înainte de a deveni gamer adevărat.

 

Cât de mult îți afectează postura un scaun oarecare?

 

Dacă petreci mai multe ore pe zi în fața calculatorului stând așezat pe un scaun obișnuit de bucătărie sau living, mai mult ca sigur la un moment dat în viață te vei confrunta cu dureri de spate. Cu excepția scaunelor de birou sau de gaming, scaunele obișnuite nu sunt făcute pentru a petrece ore în șir așezat. Pentru a fi rezistente ele sunt anume confecționate din materiale dure, care fac față testul timpului, dar care la un moment dat devin neconfortabile.

 

Chiar dacă sunt dotate cu spătar, scaunele obișnuite nu îți țin spatele într-o poziție sănătoasă. După doar câteva ore de utilizare, nevoia de a te apleca în față devine din ce în ce mai pregnantă aducându-ți umerii și gâtul într-o poziție nefirească, punând astfel presiune pe coloană.

 

Un scaun de gaming pe de altă parte îți oferă suport pentru fiecare porțiune a spatelui. El îți ține coloana într-o poziție sănătoasă sprijinindu-ți gâtul, capul și partea lombară. Astfel, chiar și petrecând mai multe ore pe zi în fața calculatorului, fără să pui un accent special pe antrenamentul spatelui, vei reuși să elimini complet riscul durerii.

 

Cât de mult ajută un scaun performant pentru a deveni gamer?

 

Dacă ai de gând să devii un gamer profesionist care câștigă un venit bănesc din această activitate și nu doar mulțumire sufletească, investiția într-un scaun de gaming este absolut necesară. Un astfel de scaun schimbă mult experiența de joc și face ca totul să devină mai simplu.

 

Prin faptul că-ți oferă un confort sporit, folosirea unui scaun de gaming îți permite să te concentrezi pe acțiunea jocului și să-ți perfecționezi tactica. Când ești prins în mrejele jocului, orice mișcare greșită poate fi fatală. Imaginează-ți că în focul luptei ți-a alunecat cotul și chiar în momentul acela un inamic s-a întâmplat să țintească direct spre tine.

 

Suportul pentru brațe, asigurat de scaunul de gaming, este un element vital cu ajutorul căruia vei beneficia de mai multă precizie, dar vei reuși și să eviți micile accidente neprevăzute. Scaunele de gaming îți permit în permanență să stai așezat într-o poziție favorabilă jocului. Astfel, corpul tău va fi mereu în alertă dând voie creierului să coordoneze mai bine mișcările.

 

Cele două roluri ale unui scaun de gaming pentru cariera de gamer

 

Așa cum reiese și din rândurile de mai sus, cele mai importante două beneficii ale unui scaun de gaming sunt:

 

・menținerea sănătății;

・asigurarea preciziei.

 

Statul jos timp îndelungat nu este benefic pentru sănătate. Corpul uman este astfel proiectat încât să meargă, să alerge, să sară, să se miște, dar nicidecum să stea imobil. În clipele de repaus, când are nevoie de somn și de odihnă, omul se simte cel mai bine întins, iar șezutul pe scaun nu este o poziție pe care o găsește confortabilă. De aceea s-au și înmulțit în ultimul timp cazurile de bolnavi care suferă de afecțiuni ale coloanei vertebrale și cu toate că nu sunt supuși la efort fizic intens, tinerii de astăzi au dureri de spate mai intense decât generațiile trecute.

 

Dar nu poți renunța la visul de a deveni gamer doar pentru că scaunele tradiționale nu-ți oferă confortul de care ai nevoie. Există alternative și cu ajutorul unui scaun de gaming de calitate îți poți atinge idealul fără a sacrifica sănătatea.

 

De ce nu poți ajunge gamer fără un scaun de gaming?

 

Dacă argumentele de mai sus tot nu te-au convins de necesitatea unui scaun de gaming, iată de ce unul obișnuit îți afectează experiența de joc și stă în calea ta și a carierei:

 

・este atât de puțin confortabil încât te va face să renunți la ideea de a deveni gamer înainte de a o evalua serios;

・te face să îți pierzi concentrarea și să nu te poți folosi de toate abilitățile tale în timpul jocului;

・nu permite sângelui să circule normal în tot corpul și pe lângă dureri de spate duce la amorțirea membrelor.

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica