De ce să nu plătești pentru conținut piratat, dar poate o faci

0 6


Internetul este un loc foarte ciudat și mulți ”combinatori” încearcă să facă bani în moduri mai mult sau mai puțin ciudate, chiar dacă implică să-ți vândă conținut piratat la suprapreț.

Cei mai mulți dintre pasionații de filme și seriale disponibile online, în format streaming, au auzit de două sau trei servicii. În afară de Netflix, HBO Go sau Amazon PrimeVideo, există însă câteva sute de alte servicii, unele mai puțin legale decât altele. Cele mai neobișnuite sunt site-urile care par legale, îți cer datele de card pentru a-ți face un cont, dar, de fapt, găzduiesc conținut piratat și te taxează cu o avere, fără să-ți dai seama.

Acest fenomen surprinzător de popular a fost investigat în ultima perioadă de poliția din Germania, în contextul în care, oameni neștiutori au fost taxați cu până la 400 de euro pentru filme postate ilegal online. Conform autorităților nemțești, nu mai puțin de 220 de site-uri au fost identificate, ce pretindeau a fi platforme de streaming legale, dar nu erau.

Autoritățile din domeniul protecției drepturilor de autor, în mod previzibil, au o problemă cu site-urile care oferă conținut piratat, dar, de această dată, nu era vorba despre asta. Plăngerile la poliție nu au venit din partea unei instituții internaționale ce reprezenta drepturile giganților de la Hollywood. În schimb, oamenii obișnuiți s-au trezit cu sume generoase care lipseau de pe card. Taxele cu pricina…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica