De ce recoltarea de organe face mai dificilă rezolvarea cazurilor de crimă

0 4

Investigațiile în cazul unei morți sunt complicate, iar cei care prelevă organe ar putea cauza și mai multe probleme pentru anchetatori.

Când cineva moare în mod neașteptat, urmează o investigație în acest sens, pentru a determina exact cauza morții și pentru a afla dacă este sau nu vorba de o crimă la mijloc. În acest caz, corpul uman reprezintă principala dovadă pe care anchetatorii o au.

Totuși, munca celor care încearcă rezolve un caz de deces, de la medicul legist până la investigator, devine infinit mai grea atunci când prelevările de organe nu se fac cum trebuie.

În Statele Unite, este legal ca organele să fie procurate înainte de începerea unei investigații. Asta pentru a asigura un număr cât mai mare de inimi, plămâni, rinichi și ale organe vitale viabile pentru cei care au nevoie de un transplant. În unele state, companiile care se ocupă cu procurarea de organe pot chiar forța medicii legiști să amâne autopsiile pentru ca ele să poată preleva organele.

Companiile care recoltează organe spun că trebuie să se miște repede, pentru ca țesutul să fie încă viabil.

Aici intervine problema: în unele cazuri, nu se știe exact cauza morții unei persoane și este nevoie de o autopsie care să o determine exact. Prelevarea părților corpului (de la inimă, până la oase sau la piele) face aproape imposibilă determinarea exactă a cauzei morții pentru că trupul persoanei a suferit modificări. Astfel, companiile care…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica