De ce persoanele cu diabet de tip 1 pot avea probleme mai mari din cauza virusului

0 0

Persoanele care suferă de diabet sunt mai predispuse la complicații din cauza virusului, iar noi informații arată că cel de tip 1 e mai periculos decât cel de tip 2.

Un nou studiu realizat de Nationah Health Service (NHS) din Marea Britanie confirmă că diabetul de tip 1 cauzează mai multe morți decât diabetul de tip 2, în ceea ce privește persoanele infectate cu noul coronavirus. Potrivit NHS, Persoanele cu diabet tip 1 au șanse să moară de trei ori și jumătate mai mari dacă contractează SARS-CoV-2 decât non-diabeticii. De cealaltă parte, persoanele care suferă de tipul 2 au de două ori mai multe șanse să moară decât non-diabeticii.

Tipul 1 este boală autoimună, iar cel de tipul doi se află în strânsă legătură cu obezitatea. De fapt, nouă din zece diabetici au tipul 2 și mulți dintre aceștia sunt obezi.

Cât de mare e riscul pentru cei care suferă de diabet

Săptămâna anterioară, un alt studiu arăta că, de fapt, un sfert dintre decesele cauzate de COVID-19 au fost în rândul diabeticilor.

Prof. Jonathan Valabhji, directorul național clinic al NHS pentru diabet și obezitate și autorul principal al studiului spune: „Această cercetare arată amploarea riscului pe care coronavirusul îl reprezintă pentru persoanele cu diabet și a diferitelor riscuri pentru cei cu diabet de tip 1 și tip 2. Important, arată, de asemenea, că nivelurile mai mari de glucoză din sânge și obezitatea cresc în continuare riscul în cazul…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica