De ce nu zboară avioanele deasupra Oceanului Pacific

0 120


Deși unele date arată că o călătorie în avion este mai sigură decât cea cu mașina, aceasta este o experiență destul de înfricoșătoare pentru mulți.

Totuși, dacă iei în considerare meticulozitatea cu care experții au grijă să verifice și cel mai mic detaliu, ți-ai putea schimba părerea.

Există anumite proceduri care, la prima vedere, nu au foarte mult sens, dar care sunt necesare pentru a-ți oferi ție un zbor sigur. Un exemplu îl reprezintă ruta pe care un avion o alege într-o călătorie.

Sunt mai mulți factori pe care experții îi iau în considerare atunci când stabilesc traseul pe care un avion îl va urma în timpul uni zbor. Din acest motiv, avioanele evită, câteodată, să zboare deasupra anumitor zone de pe planetă.

De ce un avion evită Oceanul Pacific

Să luăm exemplul unei călătorii dinspre orașul Los Angeles din Statele Unite ale Americii către Tokyo, Japonia. Deși zborul în linie dreaptă dinspre continentul american spre cel asiatic ar fi mai scurt și mai rapid, companiile aeriene aleg, de cele mai multe ori, să evite Oceanul Pacific. În schimb, un avion va zbura pe o rută puțin ocolitoare, pe deasupra statului Alaska.

 

Siguranța este unul dintre motive. În cazul în care un avion întâmpină o problemă deasupra unei asemenea întinderi uriașe de apă, piloților le va fi extrem de dificil să găsească o suprafață pe care să poată ateriza. În plus, atunci când planifică o rută, piloții vor, de…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica