De ce nu vrea Apple să te lasă să schimbi bateria dintr-un iPhone

0 3

De la Steve Jobs încoace, Apple s-a priceput la o chestie: să închidă cât de mult poate sistemul. Astfel, iPhone e un telefon pe care nu-l poți repara chiar peste tot. Dar și dacă o faci nu rămâne fără urmări. De data asta, compania explică și de ce are un astfel de comportament.

Apple a fost prima companie care să vândă un telefon a cărui baterie nu putea fi scoasă decât în service. A funcționat atât de bine, încât toți producătorii fac asta acum. Dar Apple mai face un lucru pe iPhone. Dacă îți înlocuiești bateria la alt service în afară de al său, în meniu o să-ți apară un avertisment.

Acesta a fost replicat cu succes de cei de la iFixit și astfel l-au confirmat. Ei și-au făcut un renume din dezmembrarea telefoanelor, dar și din promovarea reparării dispozitivelor electronice. Mesajul pe care l-ar afișa Apple, în iPhone, odată cu ultima versiune de iOS te informează că nu a putut verifica dacă telefonul are o baterie conformă cu standardele Apple sau nu.

Ce spune Apple despre schimbarea bateriei la iPhone

„Această informare e acolo pentru a-i proteja pe utilizatori de bateriile de proastă calitate care pot duce la probleme de siguranță sau performanță”, a transmis Apple. Recomandarea e ca cei care vor să schimbe bateria din iPhone s-o facă doar cu un produs potrivit și la un service autorizat.

Poziția companiei e susținută de Nadim Maluf, director executiv al Qnovo. Compania acestuia dezvoltă software…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica