De ce nu avem un vaccin pentru HIV, la 40 de ani de la descoperirea virusului

0 4

De-a lungul vremii, oamenii de știință au creat vaccinuri împotriva unor virusuri importante, însă virusul HIV încă le dă bătăi de cap.

În esență, virusul este un organism de dimensiuni atât de reduse încât nu poate fi observat decât la microscop și nu poate supraviețui decât în interiorul unei celule.

Virusul a fost identificat pentru prima dată în 1984. Pe atunci, oamenii de știință erau încrezători că vor reuși să dezvolte un vaccin în următorii doi ani. Acum, aproape 40 de ani mai târziu, încă nu există așa ceva.

Există câteva obstacole în această situație. Este atât de greu să dezvolți un vaccin pentru HIV, deoarece este diferit de celelalte tipuri de virusuri. Acesta nu se potrivește abordărilor tipice ale oamenilor de știință.

Ce îi împiedică pe oamenii de știință să creeze un vaccin împotriva virusului HIV

Virusul este greu de combătut, iar acest se datoarează unei serii de caracteristici pe care le are.

În primul rând, virusul este aproape invizibil pentru sistemul imunitar al corpului uman. În mod obișnuit, sistemul imunitar luptă cu boala, însă acesta nu răspunde la virusul HIV. Deși produce anticorpi, doar încetinește boala, nu o oprește complet.

În al doilea rând, vaccinurile imită în mod obițnuit reacția imună a oamenilor vindecați de virus. Totuși, acest virus nu stimulează un răspuns imun suficient de puternic din partea corpului atunci când îl infectează.

Pe de altă…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica