De ce Netflix îți anulează serialele preferate după nici două sezoane

0 9

Netflix e cel mai activ jucător pe video streaming. Chiar și așa, unele produse nu au viață lungă. Iar calculul e cinic și de altfel de înțeles.

Netflix are câteva titluri pentru care a finanțat producția a numeroase sezoane. Totodată, are show-uri pentru care nu e justificată, financiar, dincolo de sezonul doi. Și calculul se face pe două direcții: abonați noi și cât costă producția.

Strategia Netflix, pe scurt, e că încearcă să obțină maximum de beneficii la cel mai mic cost total. Astfel, se bazează foarte mult pe datele pe care le obține.

Cum gândește Netflix producția serialelor

Dincolo de titluri care prind foarte bine la public și dezvoltă o bază de fani, sunt producțiile care au două sezoane. Pentru acestea, Netflix nu mai investește pentru un al treilea sezon, chiar dacă show-ul e popular. Primele două sezoane sunt cele care aduc abonați, iar celelalte nu prea mai creează aceeași tracțiune. În momentul în care decide să oprească producția, compania ia în calcul că astfel economisește bani.

Totodată, Netflix se mai lovește de ceva. Odată cu sezonul trei sau următoarele, cresc și pretențiile financiare ale celor implicați în producție. Poți intui de la actori la case de producție, dar nume exacte sau categorii exacte n-au fost numite.

În prezent, Netflix concurează cu HBO la nivel global pentru utilizatori, dar și cu Amazon. În curând, va avea concurenți Apple și Disney, astfel că e vitală…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica