De ce NASA vrea să trimită rachete nucleare pe Lună și Marte

0 6

Cercetătorii NASA caută în permanență să inoveze, iar de data aceasta agenția americană are planuri mărețe legate de rachete nucleare.

Acum, experții vor să creeze un motor de rachetă propulsat de energia nucleară. Astfel, acestea ar fi de două ori mai eficiente decât cele care există deja.

Totuși, există și anumite limite: reactoarele sunt dificil de construit și, în același timp, sunt și riscante din cauza faptului că produc deșeuri toxice. În ciuda faptului, NASA crede că va fi nevoită să-și asume asemenea riscuri pentru viitoarele misiuni către Lună și Marte.

Deși agenția spațială nu ar avea nevoie de o rachetă nucleară pentru a ajunge pe Lună, satelitul natural al Pământului ar reprezenta o suprafață ideală de testare a tehnologiei. De aici, experții vor folosi sistemul pentru a misiuni cu echipaj către planeta Marte.

Când va trimite NASA rachete nucleare în spațiu

Totuși, rachetele trimise în spațiu de către NASA nu vor decola direct de pe Pământ cu ajutorul propulsiei nucleare. În acest caz, riscurile ar fi mult prea mari. Astfel că, dacă vreun reactor ar exploda în timpul lansării, dezastrul ar putea fi cel puțin la fel de mare ca cel din urma accidentului nuclear de la Cernobîl.

În schimb, racheta ar fi lansată cu ajutorul unor motoare obișnuite, iar în momentul în care ajunge în orbită, ar porni și reactorul nuclear pentru a ajunge pe alte planete.

Cel mai important avantaj este cel legat de…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica