De ce n-ar trebui să iei în seamă Rusia când se laudă că-i prima țară care vine cu vaccinul anti-Covid

0 0

Rusia a anunțat cu mare fast că va fi prima țară din lume care va aproba un vaccin împotriva Covid-19. Numai că acest anunț trebuie luat nu cu un praf, ci cu un pumn de sare.

De la începutul pandemiei, cercetătorii din toată lumea fac eforturi uriașe pentru a veni cu un vaccin împotriva noului tip de virus. Și progrese s-au făcut, într-adevăr, numai că toți experții susțin că sunt slabe speranțe ca acest vaccin să apară anul acesta.

Ar fi nevoie de o minune, dar, chiar și așa, urmează apoi proceduri de aprobare și omologare, care durează foarte mult. În toată această cursă contracronometru, Rusia anunță că e prima țară care va aproba un vaccin contra noului coronavirus.

Și se va întâmpla acest lucru, susține Kremlinul, în mai puțin de două săptămâni, adică în luna august. Vaccinul, susțin rușii, e dezvoltat de Institutul Gamaleya din Moscova și ar putea fi aprobat pe 10 august sau chiar mai devreme.

Iată de ce trebuie să fii sceptic.

Rusia se laudă că vine cu un vaccin, dar chiar așa să fie?

Oficialii din Rusia susține că primii care vor beneficia de vaccin vor fi cei din prima line a luptei cu pandemia de coronavirus, după cum scrie CNN.

„Este un moment Sputnik  (n.red. – referire la lansarea primului satelit de către URSS, în 1957). Americanii au fost surprinși când au auzit bipurile lui Sputnik. La fel este și cu acest vaccin. Rusia va fi acolo prima”, susține Kirill Dmitriev, șeful fondului…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica