De ce Microsoft insistă să reinventeze browserul Edge

0 1

Edge este urmașul lui Internet Explorer, browserul de la Microsoft pe care mai toată lumea îl folosea când a apărut. Acum, lucrurile stau altfel.

Microsoft a lansat Internet Explorer în 1995 și a ajuns rapid cel mai folosit browser din lume. Totuși, a fost depășit, cu timpul, de jucători precum Mozilla Firefox, Opera sau Safari. În 2008, Chrome a reușit să le întreagă pe toate.

În octombrie 2019, potrivit Stat Counter, topul browserelor stătea cam așa: Chrome (64,92%), Safari (15,97%), Firefox (4,33%), Samsung Internet (3,29%), UC Browser (2,94%) și Opera (2,34%). Noua variantă a browserului Internet Explorer, Edge, are în prezent o cotă de piață de 2,08%.

Cu toate acestea, Microsoft nu renunță la Edge și lucrează acum la reinventarea browserului, în speranța că poate va redobândi popularitatea pe care IE o avea la începuturi.

Internet Explorer a devenit ulterior Edge, însă n-a prea avut succes. Dezvoltatorii web se asigurau că site-urile lor erau compatibile cu Chrome și nu se prea deranjau să le facă funcționale și pentru browserul Microsoft.

Acum, compania lucrează la un browser bazat pe Chromium, un proiect open-source al Google. Vrea să-l ofere atât pe Windows, cât și pe MacOS. Cel mai probabil, va putea fi folosit și pe Linux. Microsoft are planuri mari pentru noul browser.

Ce promite Microsoft pentru browserul Edge

Compania a anunțat oficial lansarea browserului Edge, care va avea loc pe 15 ianuarie 2020.

Mulți spun…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica