De ce îți vei alege următorul job în funcție de confortul psihologic: sănătatea mintală, vitală

0 5

Pandemia a adus în centrul atenției o serie de afecțiuni psihologice pe care, în alte condiții, le-ai fi neglijat. Partea fascinantă este că interesul pentru sănătate mintală nu pare să mai plece nicăieri.

Angajatorii au început să fie din ce în ce mai conștienți în ultimul an de sănătatea mintală și confortul psihologic al angajaților. În contextul în care aceste particularități au consecințe pe partea de performanță, eficiență și abilitate de colaborare în echipă, par să fie imposibil de neglijat. Mai mult decât atât, oamenii tind să-și aleagă viitorul job în funcție de respectul companiei pentru aspectele mentale ale locului de muncă.

În momentul în care linia dintre viața personală și cea profesională este din ce în ce mai încețoșată, starea psihologică are de suferit. În mediul antreprenorial, de exemplu, aproximativ 72% dintre oamenii de afaceri sunt afectați direct sau indirect de diverse probleme ce țin de sănătatea mintală. Aceasta este concluzia îngrijorătoare a unui studiu realizat de Institutul Național pentru Sănătate Mintală din UK, conform eu-startups.com.

Dincolo însă de oamenii din vârful piramidei organizaționale dintr-o companie, aceeași analiză menționează până la 48% dintre cei care nu sunt antreprenori suferă și ei de aceleași probleme emoționale. Partea bună este că, dacă în urmă cu un deceniu aceste particularități erau cu ușurință trecute cu vedere, acum,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica