De ce internetul gratis ar trebui să fie un drept de bază al omului

0 4

Cam jumătate din populația planetei nu are acces la internet, însă un nou studiu susține că internetul gratis ar trebui să fie, de fapt, un drept de bază.

Avantajele internetului sunt multiple și evidente. A ajuns atât de esențial în viața de zi cu zi a celor mai mulți dintre noi încât îl luăm, de multe ori, de bun și nu ne dăm seama cât de multă nevoie avem, de fapt, de acesta.

La fel pare să creadă și Merten Reglitz, filozof, cercetător și profesor de etică globală în cadrul Universității din Birmingham. Într-un nou studiu, acesta susține că accesul gratuit la internet ar trebui acordat tuturor și că ar trebui să devină, de fapt, un drept e bază al omului.

Conectarea la mediul online ar fi devenit extrem de esențială în participarea omului la viața modernă. Astfel, cei care nu au acces la așa ceva ar avea un dezavantaj major față de ceilalți, în ceea ce privește informarea sau expunerea liberă a ideilor, de exemplu.

„Accesul la internet nu este de lux, ci în schimb un drept uman moral, iar toată lumea ar trebui să aibă acces nemonitorizat și necenzurat la acest mediu global – oferit gratuit pentru cei care nu și-l pot permite”, spune Reglitz.

De ce omul ar trebui să aibă acces la internet gratis, ca drept fundamental

Ca evenimente majore, cercetătorul dă exemple precum primăvara arabă, campania #metoo sau actele de violență ale poliției împotriva celor de origine african-americană din Statele…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica