De ce Intel acuză Qualcomm că a făcut-o să iasă de pe piața de modemuri

0 3

Intel și Qualcomm sunt companii rivale, numai că lupta pentru supremație n-ar fi fost dusă tocmai corect de cea de-a doua.

În mai 2019, potrivit unei hotărâri din instanță, Qualcomm a fost acuzată că practicile sale de licențare ar fi încălcat legile antimonopol din Statele Unite ale Americii. Qualcomm a anunțat că va face recurs.

Aici intervine Intel. Steven Rodgers, vice-președintele executiv, spune despre compania sa că este exemplul perfect al efectelor negative pe care practicile Qualcomm le-ar fi avut asupra altor jucători. Acesta spune că hotărârea pe care autoritățile au luat-o în privința Qualcomm ar trebui să rămână în picioare.

„Intel a luptat aproape un deceniu pentru a construi o afacere profitabilă cu modemuri. Am investit miliarde, am angajat mii, am achiziționat două companii […] Intel nu a putut depăși barierele artificiale și insurmontabile ale concurenței corecte create prin schema Qualcomm și a fost nevoit să părăsească piața în acest an”, a explicat vice-președintele într-o postare pe blog.

Cum Qualcomm ar fi scos-o pe Intel de pe piață

„Intel a fost afectată de comportament anticoncurențial al lui Qualcomm, i s-au refuzat oportunitățile pe piața modemurilor, a fost împiedicată să facă vânzări clienților și a fost obligată să vândă la prețuri modificate în mod artificial de Qualcomm”, a mai spus Rodgers.

În 2017, Apple acuza Qualcomm că ar fi ceurt prea mulți ani pentru…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica