De ce dispare fumatul din jocuri video, înaintea violenței: Gears of War 5, noua victimă

0 6

În urmă cu câteva săptămâni, a făcut valuri online faptul că Netflix nu va mai include scene cu fumat în Stranger Things. Acum, o populară franciză de jocuri video a cedat unor presiuni similare.

Dacă ar fi să urmărești schimbările recente din industria divertismentului, se pare că fumatul este cea mai mare problemă cu care ne confruntăm la nivel global. Nu contează că nu mai există reclame la țigări la TV, multe fundații și organizații non-profit vor să elimine referințele către respectiva activitate din cât mai multe filme, seriale și, de curând, jocuri video.

Cea mai recentă ”victimă” a luptătorilor împotriva fumatului este Gears of War 5, un viitor joc video ce este dezvoltat de The Coalition. Conform creatorilor, cel de-al șaselea joc din serie și al treilea realizat de acest dezvoltator, Gears 5 nu va include nicio scenă în care se fumează, țigări, trabucuri sau orice altceva. Jocul exclusiv este foarte important pentru Microsoft, având în vedere că este publicat de Xbox Games Studios și va face parte din programul Xbox Play Anywhere.

În ultimele câteva decenii, s-a dezbătut foarte mult modul în care jocurile video influențează afinitatea pentru violență a tinerilor. Au existat mai multe procese în acest sens și părinții unor victime din școlilele în care au avut loc atentate au dat în judecată companii precum Rockstar Games. În final, violența din jocuri este bine mersi. Nu a ieșit la iveală…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica