De ce au ajuns hackerii să lovească tot mai des în companii

0 4

Ca utilizator, amenințarea atacurilor cibernetice s-a accentuat în ultimii cinci ani. Mai ales din cauza amenințărilor de tip ransomware care îți criptează datele. Dar nu doar utilizatorii obișnuiți au probleme, ci și companiile.

Circa șase din zece companii au suferit o breșă de securitate informatică în ultimii trei ani, susține Bitdefender într-o analiză a securității cibernetice. O treime dintre specialiștii în securitate IT care nu au avut de-a face cu incidente spun că e foarte probabil să fie victime fără să știe asta.

Ponderea companiilor care s-au confruntat cu incidente în primele șase luni din 2019 este de un sfert, față de 32% pentru întreg anul trecut. În caz că te gândești la cauză, ei bine, nu-i chiar surprinzătoare.

Fiecare angajat are partea lui de responsabilitate la un așa nivel

Peste jumătate dintre specialiștii în securitate IT sunt îngrijorați în legătură cu nivelul de pregătire în ansamblu al companiei de a face față unui atac global. Nu-i deloc de mirare cât timp 57% spun că tocmai managementul respectă cel mai puțin politica de securitate informatică. Cel mai adesea, directorii sunt reticenți la politicile de securitate IT și încearcă fie să le întârzie, fie nu le respectă după ce intră în vigoare. În mare parte, se consideră exceptați de la reguli.

O treime dintre respondenți au constatat că angajaților din companiile în care lucrează le lipsesc cunoștințe de bază de…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica