De ce are Poliția interzis la WhatsApp și Facebook

0 7

Poliția Română vede comunicarea în interes de serviciu pe rețele precum Facebook sau WhatsApp drept un risc de securitate, așa că le-a interzis.

Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că polițiștii nu vor mai avea voie să transmită informații conexe activităților de poliție prin intermediul rețelelor sociale. Printre exemplele enumerate se regăsesc Facebook Messenger, WhatsApp sau Snapchat, dar interdicția se extinde la toate aplicațiile de acest tip.

Decizia a fost făcută publică de Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL. Atrage atenția asupra riscurilor la care polițiștii din Poliția Română sunt supuși atunci când utilizează aplicații precum WhatsApp sau Facebook pentru a comunica.

„Pornind de la tragicul eveniment de la IPJ Timiș, unde colegul nostru, Cristian Amariei, a fost împușcat de către o persoană care a fost „dată în urmărire” pe un grup de Whatsapp de către un ofițer de la nivelul unității și până la situații în care polițiștii primesc „ordine” pe asemenea aplicații, au existat nenumărate polemici pe marginea legalității utilizării acestor mijloace de comunicare”, menționează Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL

Ce riscă polițiștii din Poliția Română care folosesc Facebook sau WhatsApp

Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române, încălcarea acestei reguli ar conduce la producerea unor incidente de securitate. De asemenea, nerespectarea…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica