De ce ar trebui sau nu interzise mașinile în București

0 5

Gabriela Firea vrea ca în centrul Bucureștiului să nu mai circule anumite mașini, însă ar fi restricționarea accesului acestora în tot orașul o idee bună sau nu?

Cel mai probabil nu ți-ai putea imagina străzile orașului fără mașinile care domină peisajul urban, chiar și în locurile în care nu ar avea, în mod normal voie. Gândește-te doar de câte ori a trebuit să parcurgi o anumită distanță pe carosabil, pentru că pe trotuarul era ocupat de vreo mașină, două, sau mai multe.

În România, asta e valabil doar în centrele orașelor. E adevărat, în acelea ca în București sau Brașov ai suficient spațiu de mișcare fără să te ferești de mașini pe stradă. Totuși, imaginează-ți dacă ai putea face asta pe toată suprafața orașului în care locuiești.

Per total, mașinile ocupă extrem de mult spațiu într-un oraș, fie atunci când rulează pe drumuri, fie când sunt parcate. Ne-am obișnuit atât de tare cu ele încât ni s-ar părea extrem de ciudat să nu le mai vedem primul lucru dimineața, în parcarea din fața blocului. De fapt, e mult mai probabil să vezi o stradă fără oameni decât una fără nicio mașină.

Evident, utilitatea unei mașini nu poate fi contestată. Este poate cel mai practic mijloc de transport pe care îl ai la dispoziție: doar te urci în ea și te va duce oriunde ai nevoie, la orice oră.

Orașele care lucrează la interzicerea mașinilor pe teritoriul lor

În mai multe state din lume,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica