Datele tale de pe iPhone și contul de iCloud, în pericol de a fi furate: cum funcționează un nou malware

0 5

O nouă infecție malware a fost descoperită și pune în pericol datele utilizatorilor de iPhone, atât cele de pe telefon, cât și din contul de iCloud.

De câțiva ani, autoritățile din mai multe țări au făcut eforturi supraomenești și investiții semnificative cu scopul de a accesa datele utilizatorilor de iPhone. De cele mai multe ori, motivația din spate a fost una justificată, fiind vorba de aparatele unor infractori sau teroriști care puteau ascunde informații utile. Din cauza modului în care Apple și-a creat gadgeturile însă, astfel de intervenții au fost însă aproape imposibile. În plus, gigantul din Cupertino și-a apărat dreptul de a nu facilita astfel de procese în fața mai multor judecători din SUA.

Din păcate pentru ei, un reportaj publicat de Financial Times a scos la iveală faptul că un un malware periculos care reduce la zero măsurile de securitate de pe iPhone a fost dezvoltat în Israel. Software-ul cu pricina este creația celor de la NSO Group și portă numele Pegasus.

Marele său avantaj comparativ cu alte soluții anterioare este că nu se rezumă doar la datele de pe dispozitiv. În schimb, îți poate accesa datele stocate în iCloud și poate extrage informații sensibile stocate acolo. Aparent, poate captura ”un volum de date mult mai mare stocat dincolo de telefonul efectiv în cloud, precum întregul istoric al locațiilor telefonului țintă, arhiva de mesaje și fotografiile”.

În mod previzibil, cei de la…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica