Datele a peste 57 milioane de utilizatori Uber au fost furate

0 304

Compania Uber se afla in fata unui scandal imens dupa ce a facut public faptul ca datele a peste 57 de utilizatori Uber au fost furate. Se pare ca in urma unui atac care a avut loc in anul 2016 milioane de utilizatori au cazut prada hackerilor iar acum datele personale ale acestora sunt vulnerabile. Printre pagubiti se afla si utilizatori romani.

„In luna noiembrie 2016, Uber a luat cunostinta de faptul ca doua persoane din afara companiei accesasera anumite date ale utilizatorilor stocate pe o platforma de stocare in cloud oferita de un tert furnizor. Dupa stiinta noastra, accesul neautorizat a inceput la data de 13 octombrie 2016 si s-a incheiat cel tarziu la data de 15 noiembrie 2016”, noteaza reprezentantii companiei.

Aproximativ 57 de milioane de utilizatori din intreaga lume au primit zilele acestea notificari cu privire la ce s-a intamplat in anul 2016. Cei mai multi s-au ingrijorat din cauza mesajului transmis de catre compania de ride-sharing. A fost totusi un lucru onest fiindca oamenii au fost instiintati cu privire la atacul in urma caruia hackerii au pus mana pe datele lor personale.

Uber a anuntat ca printre datele furate de hackeri se numara in special adrese de mail, numere de telefon si numele utilizatorilor. Nu au fost oferite publicitatii si informatii legat de posibilitatea ca hackerii sa fi pus mana si pe informatii mult mai sensibile precum conturi bancare, date de nastere si altele.

„In unele cazuri, informatia accesata a inclus date colectate de la utilizatori sau date asociate de catre Uber contului utilizatorilor precum: ID-uri unice ale utilizatorilor (Universally Unique Identifier – UUID); anumite date de localizare statice, ca de exemplu latitudinea si longitudinea locatiei unde a fost creat contul Uber; token utilizatori; evaluare utilizatori; notite ale angajatilor Uber; parole criptate si sume datorate de Uber soferilor parteneri”, spun reprezentantii Uber.

Cei de la Uber isi cer scuze in mod oficial si asigura ca vor face tot posibilul sa revina la normal si sa ofere integritate in ceea ce priveste siguranta si securitatea datelor personale ale utilizatorilor. Foarte multi utilizatori nu sunt tocmai incantati de primirea acestei vesti. In cele mai bune situatii ar fi bine sa isi inchida conturile actuale si sa deschida altele pentru a-si proteja datele bancare.

Source Yoda
You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica