Dacia „Papuc” revine: cel mai tare model de Duster, dezvăluit. De ce poate fi modelul perfect pentru români

0 1

Dacia Duster, alături de Sandero, a avut un succes imens în Europa. Dar Renault și Dacia au întârziat să lanseze o versiune aparte: pick-up. De acum avem una.

Încă de la primul Logan, Dacia n-a mai avut niciun pick-up. Și ultimul era un hibrid între Dacia clasică și o camionetă rudimentară. Dar un Duster pick-up ar putea fi acea versiune de care ai nevoie în România, fie că ai nevoie să cari lucruri cu ea, fie că vrei ceva ca-n filmele americane (dar la preț mic).

Mașinile pick-up sunt destul de scumpe, iar Dacia încă n-are o versiune oficială pentru această piață. Însă modelul de acum e realizat în colaborare cu Romturingia. Și vorbim de el de ceva ani deja. Încă de când am scris despre un Duster vândut sub marcă Renault în America de Sud și care e fix pick-up.

Ce are special Dacia Duster pick-up

Dezvoltarea acestei versiuni, dezvăluită în sfârșit, a fost realizată de carosierul Romturingia din Câmpulung, condusă de inginerul Ion Stelian, fostul șef al montajului general de la uzinele Aro. AutoExpert a testat-o. A fost o versiune de 1,5 litri, cu 115 CP, AdBlue și tracțiune integrală.

Și e, în esență, un Duster, doar că partea din spate a fost transformată. Versiunea pick-up e însă mai ușoară decât cea standard cu câteva zeci de kilograme, dar asta și pentru că lipsește o bună parte din mașina de până acum.

Și versiunea făcută pentru OMV Petrom

„În teren accidentat, rigiditatea caroseriei este…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica