Dacia, într-un test extrem: cum se descurcă în turul Europei mașina din ’70

0 7

Poate n-ai mare încredere în mașinile Dacia vechi, dar una îți demonstrează că te înșeli. Și-a dus șoferul prin multe țări europene într-un circuit care-i dificil de făcut chiar și cu o mașină modernă. Ce a învățat proprietarul după această experiență?

O Dacia 1300 din 1971 a fost pusă pe roți cât să facă un tur al Europei. Aceasta a fost restaurată de la zero, după ce în ultimii 24 de ani a stat nemișcată într-un garaj. Omul care i-a redat strălucirea de altă dată a fost Gheorghiță Alexe.

Povestea cu Dacia a început în Vâlcea, unde a dat 8.000 de lei pe ea. Avea 32.000 de kilometri la bord și era încă suficient de bună cât să revină cu ea acasă pe propriile roți. El este din Buzău.

Dacia cu ADN francez

După cum a explicat proprietarul, maşina face parte din primele serii produse la fabrica Dacia din România, iar piesele au fost aduse din Franţa. Circuitul prin Europa a fost în vara lui 2018, la finalul căruia, susține șoferul, a adunat 14.000 de kilometri.

„Eu lucrez în Elveţia, venisem acasă pentru un concediu şi am hotărât să plec cu Dacia prin Europa. Simţeam că mă va duce la destinaţie şi mă va aduce şi acasă, chiar dacă prietenii mă descurajau şi îmi ziceau că nici până în Arad nu voi ajunge. Mi-am luat disc de ambreiaj, placă de presiune, piesele despre care credeam eu că mă vor lăsa pe drum. Traseul până la graniţă a fost Buzău, Braşov, unde am casă, Arad. Mergeam…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica