Dacia Duster, mașina revoluționară de peste hotare: țara în care s-a vândut mai bine decât în România

0 2

În timp ce Dacia Duster are mari șanse să nu fie prima opțiune de SUV printre români, bolidul de la Mioveni face valuri în alte țări din Europa. Aproximativ 10% din întreaga producție a românilor a ajuns într-o singură țară.

În cazul în care nu vezi foarte multe exemplare de Dacia Duster pe stradă, mergi în Germania. Producătorul autohton tocmai a ajuns la aproximativ 200.000 de SUV-uri comercializate în cea mai mare piață auto din Europa. Ca referință, valoarea cu pricina reprezintă aproximativ 100% din totalul producției de la Mioveni, un detaliu aproape incredibil.

Mai drăguț decât atât este însă faptul că nici măcar în pandemia cererea nemților pentru Dacia Duster nu a avut de suferit. Doar în ultimii doi ani, aproximativ 50.000 de exemplare au plecat din reprezentanțele companiei românești din țara lui Merkel.

Câte exemplare de Dacia Duster s-au produs

Datele de mai sus au fost confirmate în mod oficial simultan cu producția exemplarului cu numărul 2.000.000 al SUV-ului Duster, la Mioveni. În acel context, Dacia a reușit performanța să vândă 200.000 de unități pe piața din Germania, potrivit datelor statistice consultate de Profit.ro. Exemplarul cu acest număr a fost livrat la începutul acestei luni, marcând 11 ani de prezență pe cea mai mare piață auto din Europa.

Prima generație a lui Duster a fost lansată în 2010 la Salonul Auto din Geneva, iar în același an a fost introdus și pe piețele din…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica