Dacia Duster, în pericol. SUV-ul cel mai ieftin care va apărea pe străzi de la Skoda

0 0


Dacia Duster e considerat cam cel mai ieftin SUV pe care-l poți cumpăra la ora actuală, dar i se pregătește un rival pe măsură.

Cehii de la Skoda vor să lanseze în producția de serie, într-o uzina din India, unul dintre cele mai ieftine SUV-uri ale mărcii. Ar rivaliza direct cu Duster, modelul de succes al constructorului de la Mioveni, vândut pe piața din India sub sigla Renault. E vorba de modelul Kushaq.

Skoda Kushaq e construit pe versiunea entry a platformei MQB, denumită MQB-A0-IN. Platforma ar putea fi comparată cu versiunea simplificată a platformei CMF-B, pe care o folosesc Dacia Sandero/Logan.

Se pregătește rivalul Dacia Duster

Producția SUV-ului Skoda Kushaq a început în uzina din India, în Pune, o fabrică preluată de Skoda de la Volkswagen. Șeful mărcii Skoda, Thomas Schafer, spune că startul producției lui Kushaq marchează începutul unei noi ere pentru marcă pe piața din India.

„Kushaq semnalizează startul campaniei de produse cu patru noi modele de la Skoda și Volkswagen. Acestea vor fi bazate pe versiunea MQB-A0-IN a platformei transversale modulare, care a fost croită cu cerințele specifice ale pieței indiene”, a spus el.

Noul SUV de la Skoda vine pe piața indiană cu un motor de 1.0 litri, 115 CO, și 1.5 litri, 150 CP. Mașina are o lungime de 4,22 metri, fiind mai scurt decât principalii competitori, între care și Duster, vândut în India sub marca Renault.

Renault Duster are un preț de pornire de 11.100…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica