Dacă vrei să fii în siguranță, va trebui să ștergi și să eviți aceste aplicații

0 1

Un sfat dat de către un copil cercetătorilor a dus la descoperirea de adware și alte aplicații concepute pentru a înșela publicul. Aceste aplicații au fost listate atât în Apple App Store, cât și în Google Play Store.

Aplicațiile, care pretindeau că oferă funcții precum imagini de fundal, conținut de divertisment și descărcări de muzică, au fost instalate de peste 2,4 milioane de ori.

Unele dintre aceste aplicații difuzau anunțuri chiar și atunci când nu erau deschise ceea ce înseamnă că foloseau viruși troieni HiddenAds.

A fost nevoie de un copil care să rezolve situația

Deși poate părea o soluție la îndemână să dezinstalezi o aplicație, acestea despre care vorbim foloseau pictograme ascunse, astfel încât utilizatorii să nu poată afla cum să scape de ele.

Pe lângă livrarea de programe publicitare, unele dintre aceste aplicații percep, de asemenea, între 2 și 10 dolari pentru achizițiile în aplicație inutile, care au generat până acum 500.000 de dolari din venituri.

Unele dintre aceste aplicații spam au fost promovate de un trio de utilizatori TikTok, dintre care unul avea 300.000 de urmăritori. Deși subiectul a multor drame între administrația Trump și compania mamă a aplicației, TikTok a jucat un rol esențial în descoperirea acestor aplicații spam.

O fată a găsit întâmplător un profil pe TikTok care promova una dintre “aplicațiile abuzive” și l-a raportat proiectului Be Safe Online din Republica…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica