Dacă îți iei concediu medical, trebuie să știi asta: ce se schimbă de la 1 august

0 0

De la 1 august, se vor produce niște schimbări de ordin legislativ. Iată ce trebuie să știi, dacă o să ai nevoie de concediu medical.

Medicii vor acorda pacienţilor concediu medical pentru incapacitate temporară de muncă în două etape. În prima etapă, concediul poate dura cel mult trei zile. Dacă după aceste trei zile, medicul decide dacă va elibera certificatul de concediu medical în continuare, în funcţie de răspunsul pacientului la tratamentul prescris şi de rezultatele analizelor pe care i le-a recomandat.

Asta reiese din proiectul normelor de aplicare a OUG 158/2005, cu modificările şi completările ulterioare, obţinut şi analizat de Economica.net. Tot de pe 1 august, intră în vigoare obligaţia medicilor să facă planuri de recuperare pentru majoritatea pacienţilor cărora le eliberează concediu medical pentru incapacitate temporară de muncă.

Astfel, la 1 august intră în vigoare o obligaţie nouă pentru medicii care eliberează concedii medicale. Aceştia vor întocmi planuri de urmărire a evoluţiei bolii pacienţilor cărora le acordă concediu medical pentru incapacitate temporară de muncă, potrivit OUG 74/2021, oficializată prin publicarea în Monitorul Oficial la 30 iunie.

Planul de urmărire a evoluției bolii va cuprinde cel puțin indicațiile terapeutice și igieno-dietetice, pe care pacientul care a primit concediu medical pentru incapacitate temporară de muncă are obligația să le respecte, potrivit OUG 74 din…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica