Dacă bagi codul PIN invers, bancomatul sună la Poliție? Nu, dar tu arăți că ești prea credul

0 1


Pe fondul situație în care ne regăsim, a început să ia din nou avânt un mit: dacă bagi codul PIN invers la bancomat înseamnă că ești jefuit și poliția e anunțată rapid. E totul o minciună, dar asta nu înseamnă că n-a fost o idee cândva de-a face așa ceva.

Cu mitul acesta ne regăsim într-un cerc vicios: bani – bancomat – card – PIN. De-aia avem și mitul că, dacă apeși de două ori butonul Cancel, hackerii n-au cum să-ți mai fure banii. Mai longeviv e mitul conform căruia dacă bagi codul PIN invers, poliția va fi alertată că ești jefuit. Tot primești bani, dar vine și poliția. Ceea ce-ar fi util, dar scenariile sunt prea limitate.

Mitul acesta cu codul PIN băgat invers se plimbă pe internet și-n discuțiile oamenilor de mai bine de 14 ani. Snopes a documentat cum s-a distribuit mitul pe mail. Mesajele din acele mailuri le găsești într-o formă sau alta și pe internetul românesc. Am găsit unul din 3 februarie 2020. Sigur, era pe un grup, dar asta demonstrează și cum sunt distribuite astfel de mesaje – destul de eficient.

De ce cred oamenii în mitul cu codul PIN băgat invers la bancomat?

Mitul a pornit în urmă cu peste un deceniu, s-a plimbat din mail în mail, iar acum și-a găsit o a doua casă pe WhatsApp și în grupuri de Facebook. Cel puțin cât încă vom mai avea cash scos de la bancomat e posibil să nu dispară minciuna asta.

Totuși, spre deosebire de altele, are și-o ramură de adevăr. Spre finalul anilor…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica