Cum vrea statul să salveze Tarom și Blue Air: sute de milioane de euro ar fi necesare

0 1

Din cauza pandemiei de coronavirus, operatorii aerieni precum Tarom și Blue Air au avut de suferit. Acum, statul vrea să intervină pentru salvarea acestora.

Statul caută soluții pentru a ajuta operatorii aerieni Tarom și Blue Air. La Ministerul Transporturilor, se vorbește despre acordarea unor credite cu garanții de stat pentru ca cei doi operatori să se mențină pe linia de plutire. Banii ar putea fi folosiți la compensarea lipsei de lichidități.

„Concret, analizăm posibilitatea acordării unor credite cu garanţii de stat care să compenseze lipsa de lichidităţi generată de pandemia COVID-19”, se arată în comunicatul Ministerului Transporturilor.

Propunerea apare după consultările dintre premierul Ludovic Orban, miniștrii Lucian Bode și Florin Cîțu și reprezentanții companiilor TAROM și Blue Air.

Statul caută soluții pentru Tarom și Blue Air

De precizat că noile îngrijorări apar după ce Guvernul a aprobat deja, în luna aprilie, un memorandum pentru acordarea de ajutoare de stat companiilor aeriene TAROM şi Blue Air. Numai că pentru o astfel de decizie e nevoie de aprobare din partea Comisiei Europene. Deocamată, procesul nu a fost finalizat, mai ales că Tarom trebuie să-și prezinte propriile planuri.

 „elementele Planului de Restructurare (…) urmează să fie trimis în cursul lunii august 2020 spre aprobare Directoratului de Competitivitate al Comisiei Europene. În baza acestui plan, ajutorul de salvare acordat TAROM…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica