Cum vrea Elon Musk să facă industria auto dependentă de Tesla

0 2

Elon Musk, directorul general al Tesla, a anunțat că este deschis să colaboreze cu alți producători. Cel puțin pe industria electrică, producătorul stă excelent.

Elon Musk susține acum că e deschis să acorde licența pentru Autopilot, opțiunea de condus autonom dezvoltată pentru mașinile Tesla. Totodată, a spus că e dispus să furnizeze baterii și sisteme de propulsie. Inițiativa vine cu scopul de a relansa piața de vehicule electrice.

Tesla este deschisă la acordarea de licențe software și furnizarea de baterii și sisteme de propulsie. Încercăm să accelerăm trecerea la energia sustenabilă, nu vrem să ne zdrobim concurenții”, este mesajul publicat acesta pe Twitter, citat de TechCrunch.

În cazul bateriilor, Tesla avea parteneriate separate încheiate cu Mercedes și Toyota, cărora le furniza baterii. Producerea acestora este un domeniu în care Tesla prezintă un mare avantaj față de alți producători auto. În cazul vehiculelor electrice, bateria este componenta cea mai importantă și cea mai scumpă.

Parteneriatele prin care Tesla a devenit jucător global și pe baterii

În prezent, Tesla colaborează cu Panasonic pentru dezvoltare de baterii. De asemenea, își procură acumulatorii și de la grupul chinez CATL și de la LG Chem din Coreea de Sud. Pentru viitor, Tesla urmează să-și producă propriile baterii, construind o unitate de producție la fabrica sa din Fremont, California.

Această inițiativă nu este prima care…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica