Cum vom putea „vedea” prin nori și ceață: tehnologia a fost prezentată acum

0 0

Cu ajutorul unui nou algoritm, cercetătorii de la Stanford au reconstituit mișcările particulelor individuale de lumină pentru a vedea prin nori, ceață și alte obstacole.

Cercetătorii de la Universitatea Stanford au dezvoltat un fel de viziune cu raze X, doar fără raze X. Cu un hardware similar cu cel ce permite mașinilor autonome să “vadă” lumea din jurul lor, cercetătorii și-au îmbunătățit sistemul cu un algoritm extrem de eficient care poate reconstitui scene tridimensionale ascunse, pe baza mișcării particulelor individuale de lumină sau a fotonilor.

În testele efectuate și publicate în Nature Communications, sistemul lor a reconstruit cu succes forme ascunse după un strat de spumă de 1 inch.

“O mulțime de tehnici imagistice fac ca imaginile să arate mai bine, mai puțin “zgomotoase”, dar de data aceasta, ceea ce am dezvoltat este într-adevăr o modalitate prin care facem invizibilul vizibil”, a spus Gordon Wetzstein, profesor asistent de inginerie electrică la Stanford și autor principal al lucrării.

“Acest lucru împinge cu adevărat frontiera a ceea ce ar putea fi posibil cu orice fel de sistem de detectare. Este ca o viziune supraomenească „.

Această tehnică completează alte sisteme de vedere care pot vedea prin bariere la scară microscopică – pentru aplicații în medicină – deoarece se concentrează mai mult pe situații la scară largă, cum ar fi navigarea mașinilor cu conducere automată în ceață sau…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica