Cum vezi dacă lucrezi la o firmă cu datorii la ANAF: ”lista rușinii”, din nou online

0 2

Datoriile la ANAF, mai ales dacă sunt semnificative, reprezintă un motiv semnificativ de îngrijorare pentru un angajat. Din acest motiv, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și-a făcut un obicei din a publica online ”lista rușinii”.

Datoriile la ANAF pot înseamna multe lucruri. Nu de puține ori, ar putea ilustra o eroare în sistem sau o greșeală de calcul a celor de la stat. În același timp, însă, s-ar putea să fie un indiciu important al faptului că o firmă se pregătește de insolvență sau faliment, deoarece se află în imposibilitatea de a-și mai achita dările. Din acest motiv, autoritățile au considerat că lista cu datornicii este de interes public.

Ca referință, în “lista ruşinii” sunt incluse firmele care nu şi-au achitat obligaţiile fiscale către Fisc în trimestrul doi 2021. ”Lista ruşinii” este reglementată de Ordinului Ministerului Finanţelor Publice nr. 558/2016 privind Procedura de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii.

Punctual, obligaţiile fiscale pentru T2 2021 sunt aferente perioadei aprilie – iunie 2021. În cadrul listei sunt incluse doar firmele care au datorii fiscale de la 100.000 de lei în sus, altfel, ar fi fost prea lungă și începea să-și piardă din utilitate, deși există un mecanism de căutare destul de bine pus la punct.

ANAF îți arată firmele cu datorii: unde găsești lista

Pentru…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica