Cum ți se fură banii din cont când plătești cu cardul la hotel

0 5


Fie că alegi să te cazezi pentru o vacanță sau o călătorie în interes de serviciu, alegi, de cele mai multe ori, să plătești cu cardul la hotel. Problema e că stocarea acestor date nu e atât de sigură.

Specialiștii Kaspersky au analizat campania RevengeHotels, care vizează industria ospitalității, pentru a vedea ce se întâmplă cu datele bancare ale turiștilor. Odată ce acestea au intrat în baza de date a hotelurilor, lucrurile se complică.

Așa s-a ajuns la concluzia că peste 20 de hoteluri din America Latină, Europa și Asia au căzut victime ale unor atacuri malware direcționate. Este posibil ca un număr mai mare de hoteluri să fie afectate pe tot tot globul. Datele cardurilor turiștilor, stocate într-un sistem de administrare hotelieră, inclusiv cele primite de la agenții online de turism (OTA), riscă să fie furate și vândute infractorilor din întreaga lume.

Ceea ce ar trebui să-ți dea de gândit. Iată cum arată harta atacurilor de acest fel, potrivit Kaspersky.

Cum îți fură hackerii banii din cont atunci când te cazezi la hotel

Specialiștii explică mecanismul prin care datele tale bancare ajung pe mâinile hackerilor: RevengeHotels este o campanie a diferite grupuri care utilizează troieni tradiționali cu acces de la distanță (denumiți RAT) pentru a infecta companiile din sectorul ospitalității. Campania este activă din 2015, dar a început să-și mărească prezența în 2019.

Cel puțin două grupuri,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica