Cum testezi corect viteza la internet, să știi dacă trebuie să te cerți cu furnizorul

0 9


Aparent, este foarte simplu să-ți testezi viteza la internet. În practică, există o serie stufoasă de particularități pe care trebuie să le ai în vedere, înainte să pui mâna pe telefon și să te cerți cu RCS-RDS, Telekom, UPC, Vodafone sau Orange.

Fiecare gadget din preajma tare este conectat la internet în 2019. Nu contează dacă este vorba de ceasul inteligent de la mână, smart TV-ul de pe perete, tableta uitată în ghiozdan sau telefonul care funcționează ca o prelungire a mâinii. În smartphone sau tabletă, probabil că ai un abonament de date, dar când ești acasă sau la birou, folosești conexiunerea Wi-Fi din preajmă.

De aceeași conexiune wireless depinde consola ta Xbox, PlayStation sau Nintendo. Laptopul este de asemenea conectat la Wi-Fi, cu mențiunea că, în deplasare, probabil că folosești funcția de hotspot de la mobil.

Prezența unei conexiuni la internet este partea simplă a ecuației. Viteza acelei conexiuni este partea complicată. Furnizorii de internet fac promisiuni din ce în ce mai spectaculoase în materie de viteză, dar puțini dintre ei livrează ceea ce promit. Pe de altă parte, nici echipamentele tale din casă nu sunt cele mai potrivite pentru a profita de ceea ce-ți oferă fibra optică de pe stâlp sau cablul gigabit ethernet de pe scară.

Pornind de la acest set de circumstanțe, ar fi bine să înveți cum îți testezi viteza la internet corect. Premisa poate părea una banală, dar având în vedere…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica