Cum „te trag în piept” Apple Music și Spotify atunci când plătești ca să-ți asculți artiștii preferați

0 0


Încasările artiștilor nu mai provin de multă vreme din vânzarea de CD-uri și casete pentru că muzica s-a mutat în format digital. Și marii beneficiari nu-s nici măcar artiștii, ci coloși precum Apple Music și Spotify.

Lumea se învârte în era digitală și toate domeniile trebuie să se adapteze. Muzica, așadar, n-avea cum să facă excepție. Piesele artiștilor sunt lansate pe platforme digitale precum Apple Music, Spotify și YouTube și tot de acolo vin și veniturile. Numai că acestea nu-s atât de mari precum ai crede. Pentru că grosul vine, de fapt, din concerte sau alte parteneriate comerciale.

Așadar, ai crede că atunci când îți faci un abonament pentru a asculta cele mai noi piese ajuți, de fapt, artistul preferat. Ei bine, nu e chiar așa și din acest motiv te-ai putea simți păcălit, deoarece tu crezi că ajuți artistul respectiv.  Parlamentarii din Marea Britanie știu asta și vor să se uite mai cu atenție la modelul de business al platformelor digitale, scrie BBC.

Parlamentarii britanici vor să lanseze o investigație în acest domeniu pentru a vedea dacă, într-adevăr, artiștii sunt plătiți corect pentru munca pe care o urcă acolo.

Apple Music și Spotify, suspectate că-i „fură” pe artiști

Streamingul este acum o sursă importantă de câștiguri pentru artiști, mai ales că majoritatea dintre ei nu s-au mai urcat pe scenă pentru a susține un concert de luni bune, din cauza pandemiei. Presa britanică scrie că…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica