Cum te răcorești cu ceai fierbinte în mijlocul verii toride: explicația științifică

0 0

Deși ne-am confruntat cu câteva furtuni în ultimele săptămâni, canicula rămâne la ordinea zilei, iar un ceai fierbinte s-ar putea să fie cea mai eficientă soluție pentru a te răcori, conform cercetătorilor.

Nu puține au fost zilele cu 35 de grade în acest an. Ocazional, au ajuns și la 40 de grade. Situația nu este deloc una optimistă, mai ales dacă nu ai acces la o instalație de aer condiționat. Din fericire, există câteva artificii la care poți apela pentru a coborî un pic temperatura corpului. Astfel, temperatura de afară va deveni un pic mai ușor suportabilă.

Tentația inițială pentru a te răcori este să bei băuturi reci, eventual cu foarte multă gheață. Reușesc și acelea să îți coboare temperatura corpului, dar sunt mult mai eficiente ceaiurile fierbinți și cafelele în acest sens.

Ce spun cercetătorii despre răcorirea cu ceaiuri fierbinți

Un studiu publicat în 2012 de către oamenii de știință de la Universitatea din Ottawa a analizat în detaliu efectul băuturilor fierbinți asupra temperaturii corpului. Rezultatul a fost cât se poate de clar și, dintr-un punct de vedere, îmbucurător.

O băutură fierbinte sau caldă te poate răcori, dar doar în condiții de umiditate scăzută, când căldura este uscată. Cu alte cuvinte, soluția va funcționa mai bine în centrul Bucureștiului, decât pe plajă la Mamaia. La mare, ar fi bine să apelezi în continuare la soluțiile tradiționale, începând cu berea…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica