Cum te motivează italienii să strângi sticle de plastic de pe stradă: e soluția perfectă

0 7

Cantitățile masive de plastic pe care le aruncăm zilnic reprezintă cea mai mare sursă de poluare și cel mai mare pericol pentru animale. Italienii au găsit soluția prin care te motivează să reciclezi mai mult.

Dacă faci o plimbare la Roma în următoarea perioadă sau locuiești acolo, ai șanse să profiți de o politică foarte interesantă legată de reciclare. În capitala italiană a fost instalat de către autorități un sistem care îți oferă bilete de transport cu metroul în schimbul unor sticle de plastic.

Momentan, inițiativa se află în stadiu de experiment, iar oficialii vor să vadă dacă acest gest este fiabil din punct de vedere economic și benefic din perspectiva socială. În orice caz, sistemul imortalizat în imaginea de mai sus a fost deja introdus în trei stații de metrou din Roma pentru o perioadă de un an. Pentru sticle reciclate, poți primi până la cinci euro, pe loc. În contextul în care o călătorie cu metroul în capitala Italiei te costă 1,5 euro, este important de reținut că trebuie să depui aproximativ 30 de sticle în aparat pentru valoarea respectivă.

În teorie, ar trebui să reciclezi oricum, iar faptul că primești câțiva euro pentru efortul tău este un motiv în plus. Programul este intitulat Ricili + Viaggi sau Recilează + Călătorește. Cu un pic de noroc, sticlele de plastic ar trebui să fie din ce în ce mai puține într-un an la Roma, iar acest program nu va mai avea sens.

Ministrul Mediului…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica