Cum te ferești de CallerSpy, virusul care ar putea face ravagii pe telefoanele cu Android

0 5

Mare grijă ce aplicații de chat instalezi dacă ai un telefon pe Android. Există un malware, denumit CallerSpy, care fură date sensibile din telefoane. Specialiștii atrag atenția că acesta este extrem de periculos și ar putea fi începutul unei campanii de spionaj la nivel mondial.

CallerSpy este un malware care țintește telefoanele care rulează pe Android. Specialiștii susțin că poate monitoriza apelurile, mesajele, poate face screenshot-uri și chiar poate porni microfonul pentru a înregistra.

De regulă, acest virus vine deghizat sub forma unor aplicații pe chat. Pe care, dacă le descarci în telefon, riști să devii o victimă a hackerilor. Specialiștii se uită cu atenția la acest malware, mai ales că se crede că ar un virus care ar putea pune bazele unei campanii de spionaj la nivel mondial.

CallerSpy, virusul care infectează telefoanele cu Android

CallerSpy e un troian de tip malware care targetează telefoanele care rulează sistemul de operare Android. E ținta preferată a hackerilor pentru că nu prea mai există persoane care să nu aibă un smartphone, dar și pentru că dispozitivul se află în permanență în posesia utilizatorului. Acest virus a fost descoperit, pentru prima dată, în luna mai, deghizat sub forma unei aplicații chat denumită Chatrious.

Aplicația se putea descărca de pe o pagină falsă a Google și, imediat după ce a fost descoperită, a dispărut. Experții susțin că Chatrious nu avea nicio legătură cu…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica