Cum te-ai descurca în lume dacă GPS-ul n-ar mai funcționa

0 5

Oamenii se bazează atât de mult pe tehnologie încât, cei mai mulți, nu-și pot imagina viața fără aceasta. Este și cazul GPS-ului, pe care îl folosești, cel mai probabil, zilnic, fără să te gândești cum te-ai descurca fără.

De exemplu, de cele mai multe ori, nu mai facem operații matematice simple în minte, ci apelăm rapid la calculatorul de pe telefonul din buzunar.

La fel se întâmplă și când vine vorba de ajuns la o anumită destinație. Nu ne mai uităm neapărat după indicatoare rutiere sau semne stradale pentru a găsi o adresă, ci punem repede destinația pe Maps și ne lăsăm ghidați de linia albastră de pe ecran.

Cât de important este GPS-ul pentru lume

Pentru a putea folosi Maps (dar și pentru multe alte lucruri) e nevoie de sistemul GPS. Fără acesta, viața ar deveni mult mai complicată pentru toată lumea: nu vei mai putea folosi Uber, traficul ar fi îngreunat de oameni care se rătăcesc și nici serviciile de urgență nu-și vor mai putea face treaba cum trebuie, pentru că te-ar putea localiza mult mai greu. Acestea sunt doar câteva exemple, însă mult mai multe servicii se bazează pe sistemul GPS pentru a funcționa.

De asemenea, sistemul are legătură și cu timpul.

În esență, acesta constă în 24 de sateliți dotați cu ceasuri sincronizate cu o precizie extremă. Acest lucru este foarte important, pentru că o abatere de o singură milionime de secundă ar cauza erori de 2-300 de kilometri. În plus, o eroare…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica